Ajaran dari Sunan Kudus (Pantangan-Pantangan)

Niki dawuh ajaran saking Kanjeng Susuhunan ing Kudus (Sunan Kudus) :

1) ora kena dhahar iwak sapi
2) ora kena ngunjuk powan sapi (susu sapi)
3) ora kena sikara (nyiksa) marang macan
4) ora kena cidra
5) ora kena laku durjana
6) ora kena ngunjuk wargang (arak)
7) ora kena dhahar iwak banyak
8) ora kena gawe seriking sapada-pada
9) ora kena dhahar iwak celeng
10) ora kena dhahar iwak gangsir
11) ora kena kesed
12) ora kena nganake duwit
13) ora kena mingkuh manawa wis kabener
14) ora kena adol dodolan kang oleh bathi akeh
15) ora kena dhahar timun sarta krai
Sumber : Kitab Sabda Sasmaya

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s