Suluk Rojak Rajuk

Ya roshulalloh..salam mun’alaika…
Ya rofi’asyaaniwaddaarojii….
‘Athfataiyajii rotal’alaami…
Ya Uuhailaljudiwalkaromi…..2X

Kabeh menungsa ngarepke mulyo
Begja ing ndonya, mlebu suarga
Apik nasibe, luhur pungkase
Kabul kajate, cukup butuhe… x2

Fatehah kunci, dadi pambuka
Atur hadiah, ngalap barokah
Lisan lan ati, seja lan puji
Amung pinuju Ngarsaning Gusti …x2

Kelawan nabi, lan para wali
Sohabat papat, mursyid tarekat
Marang wong soleh uga kyai
kang muruk ngaji, kang tuduh bekti …x2

Wong tuwo loro, para leluhur
Aja ditinggal, aja disingkur
Sing dadi bakal drajat kang luhur
Kang aweh suwuk, kang paring sembur …x2

Kelawan yoga, estri wes mesti
Nyuwun ngapura rahayu ugi
Slamet lampahe, manteb imane
Luhur akhlake, guna ilmune … x2

Tur para kadang, tangga lan kanca
Sapa kang seneng, sopo kang cidra
Drengki lan iri, mugio sirno
Anggayuh guyub, ngilangi ujub … x2

(Sururi Arrumbani)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s