Gurit Bingung

Nyebut asma kang pinuji

Allahu robby

Tansah amelasi

Marang pribadi

 

Ugi teng njeng Nabi

Kang anggadahi

Laku budi utami

Mring umat nyafaati

 

Nyuwun begjo

Nyuwun sekeco

Nyuwun mulyo

Nyuwun sedoyo

 

Nanging kebak dosa

Nanging kebak cidra

Nanging kebak sio

Nanging kebak suloyo

 

Ngibadah tan ngerti

Sopo sing dipuji

Jebul memuji

Diri pribadi

 

Sholat pirang-pirang rakaat

Tan dunung arah kiblat

Tan mapan niat

Asal silit njengat

 

Laku broto gething dunya

Sing disuwun malah brana

Laku pasa jiwa raga

Sing digolek mulya jaya

 

Duh Gusti Kang Mahasuci

Tan pegot kalyan puji

Dening sekehing alam abdi

Dados pripun awak niki

 

Ngetan ngulon mboten genah

Ngalor ngidul tansah was lan owah

Tan ana tan kena hidayah

Tan ana tan kena syafaah

 

Muji awan wengi

Sujud bengi ora luput

Tangis ra wis uwis

Susah susah susah

 

Duh Gusti

Kados pundi???

 

(Sumber : Kitab Teles, Bab Geguritan, Pasal Bingung)

 

 

 

 

 

 

Iklan

One thought on “Gurit Bingung

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s