WATUK LAN WATEK

Si Mbah maringi pitutur dateng putro wayah :

Ngger, anak putuku kabeh

Ono unen-unen mangkene :
“watuk kui iso ilang
nanging watek ora iso
bisane amung owah”
akeh sing podo nglaleake marang tembung kang pungkasan
mulane akeh podo sing ora gelem nggayuh budi sing kasan
==
WATUK kui kuwat-kuWATe metu kelawan tuTUK
amergo nora gelem leren menowo durung ngantuk
ilange, sebab tombo opo suwuk
ugo iso mangan turu sing tuwuk
==
WATEK kui kuwat-kuWATe uTEK
amergo penemune pikir sing seneng othak-athik
ora mikir olo kelawan apik

WATEK kui kuwat-kuWATe krenTEK
amergo yakin marang becik
tumibane malah laku sirik
==
Owahe WATEK kudu kelawan uTEK sing ajeg
Owahe WATEK kudu kelawan krenTEK sing jejeg

Ngger weruhono …
lamun UTEK dadi alat nguwasani alam donya
Ngger podo digatekno …..
Lamun KRENTEK dadi ratune poncodriyo
==
(Sumber : Kitab Teles, Bab Kepribadian, Pasal Watek)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s