Masalah “Ngelmu”

Saya bukanlah orang yang hafal hadits banyak atau ayat-ayat al qur’an

Tapi pesene si Mbah mbiyen neng awakku :

“Golek nglemu kuwi, luweh angel nek wes ketemu,

Coba sliramu nek wes apal kadis, trus yo gawe opo?

Opo gawe nyeneni wong liya, opo gawe minteri wong liyo?

Coba sliramu nek wes apal kuran, trus gawe opo?

Opo mung gawe apik2an swara, opo gawe nyacat wong liyo?

Ngger….

Gusti paring kuran kui gaween nasehat kanggo awak iro

Kanjeng nabi dawuh kadis kui tuladanen kanggo bagusi budiniro

Agama kui, yo ageman,

Maksude ngono, klambi kanggo nutup orat sing ala

Maksude ngono, yo cekelan, sing kudu iso dade’ake awakmu sekti mandraguno

Yo kabeh mahu…ngger

isoo dadi menungso sing sekti, disekke bekti karo pangeran

mandraguna, ngono maksdue isoo migunani marang liyan….”

(Sumber : Kitab Teles, Bab Pepeling, Pasal Agama)

2 thoughts on “Masalah “Ngelmu”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s