Ilmu Ngising

Iki pepelinge si Mbah

Si Mbah sampun dawuh marang putra wayah kabeh mangkene

Ngger putuku kabeh,

Umpama kena dadi ibarat, mangka

===

NGISINGmu kui dadi ibarate IKHLASmu

Ora perlu kok etung sing metu

Opo maneh getun, ugo pamer

Nek perlu sliramu ora weruh

==

NGEDENmu kui dadi ibarate SABARmu

Durung pedot lan leren sak durunge metu

Ojo sampek nesu,

sebab iso ngrusak acaramu

Nek wes kelaku, lego bolong atimu

==

NGENTUTmu kui dadi ibarate IMANmu

Sing iso didulu mung ambu

Dadi tandane yen ono isi wetengmu

==

NGUYUHmu kui dadi ibarate NIAT lan SEJAmu

Ora perlu karep nguyuh,

wes mesti metu Siji wae sing kok tuju, yo kui NGISINGmu

*) Sumber : Kitab Teles, Bab Pepeling, Pasal Kemproh

Iklan

Satu tanggapan untuk “Ilmu Ngising

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s