Mencari Ilmu

Wayah dalu, si Mbah taksih kerso paring pepeling marang putra wayah,

Mangkene pituture :

 

Ngger putuke :

“ngudi ilmu kuwi kudu saking wetan, karepe yo kawitan

Luru laku kui yo saking badan, karepe yo ukuren salira pribadimu

 

Lamun ngawiti kudu papan sing iso kok jangkung,

mokal iso gagas, wong tani gawe kulkas

opo biso yakin neng Gusti,

lamun siro ora ngerti kahanan awan lawan bengi?

Opo biso laku sing setahun pisan

nanging bendinane podo kelangan?

 

Ngger putuku :

wong sing kepengen pinter kudu gelem mbodho

wong sing kepengen prigle kudu gelem pegel

 

 

 

 

 

 

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s